Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

15o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΑΣΙΩΤΩΝ

Η πρώτη επί … «Καλλικράτη» και 15η συνολικά συνάντηση των Χασιωτών ή όπως λέγεται "Αντάμωμα Χασιωτών" , πραγματοποιήθηκε ...

...την περασμένη Κυρική 5 Ιουνίου , ανήμερα με την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και υπό συνθήκες… οικονομικής κρίσης υπό την σκιά των εξελίξεων του μνημονίου και του ΔΝΤ. Το αντάμωμα , όπως και τα προηγούμενα , έγινε στον χώρο αναψυχής όπου και ο βράχος με το ασκηταρειό του Αγίου Θεοδοσίου κοντά στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Γάβρου .



Πιστοί οι απανταχού Χασιώτες στο ετήσιο Αντάμωμά τους, αλλά και επισκέπτες, γιόρτασαν και χόρεψαν, απόλαυσαν λαϊκά δρώμενα που και αυτά ήταν περιορισμένα και …ξόρκισαν την οικονομική κρίση, η οποία όμως ήταν παρούσα, αφού για πρώτη φορά, απουσίαζε στο πλαίσιο των …περικοπών το παραδοσιακό φαγητό προβατίνα- ζυγούρι με κριθαράκι. Επίσης, απουσίαζε και το κλασικό σκέπαστρο κι αυτό κατέστησε απαγορευτική την πολύωρη εκδήλωση υπό τον ήλιο. Χαρακτηριστικά μειωμένος ήταν και ο αριθμός του κόσμου σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια .



Το φετινό αντάμωμα που ξεκίνησε το πρωί με την θεία λειτουργία στον Άγιο Θεοδόσιο ήταν λιτό όπως εξάλλου είχε προαναγγελθεί αφού έγινε προσπάθεια περικοπής χρημάτων λόγω της κρίσης, από διάφορα δρώμενα που γινόταν τις προηγούμενες χρονιές . Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τα χορευτικά τμήματα των Δημοτικών Διαμερισμάτων να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς , ενώ πριν εμφανίστηκε και η χορωδία των Χασίων . Το βροντερό παρόν έδωσαν για μια ακόμη φορά , όπως και κάθε χρόνο , το χορευτικό τμήμα του χωρίου μας καθώς και πλήθος Ασπροκκλησιωτών .



Διαβάστε περισσότερα...