Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Μουσική βραδιά στην Ασπροκκλησιά

Την ευκαιρία να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους είχαν οι κάτοικοι της Ασπροκκλησιάς χθες το βράδυ καθώς στην πλατεία του χωριού μας διοργανώθηκε,....


υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμπάκας όπου πλέον ανήκει και η Ασπροκκλησιά, live λαϊκή βραδιά.
 Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική και σε αυτό συντέλεσε και το ότι δεν υπήρχε χρηματική επιβάρυνση για τους θεατές. Έτσι, άνθρωποι όλων των ηλικιών διασκέδασαν με τα τραγούδια του συγκροτήματος, άλλοι από κοντά και άλλοι λίγο πιο... μακριά αφού πολλοί ήταν αυτοί που συνδύασαν το live με σουβλάκια και ποτό στις αυλές των κοντινών καφενείων.
  Προς το τέλος της βραδιάς μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι χόρεψαν στην πίστα την οποία δημιούργησαν οι ίδιοι ανάμεσα στο μουσικό συγκρότημα και τους θεατές...




Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ





Φωτιά ξέσπασε σήμερα τις μεσημβρινές ώρες σε γειτονικό χωριό την Αγία Τριάδα (Τραχανιώτη).
Ο καπνός έγινε αντιληπτός από το χωριό μας. Η φωτιά εξελίχτηκε σε δύσβατη δασική περιοχή χωρίς αγροτικούς δρόμους,γεγονός που κατέστησε αδύνατη την πλαισίωση πυροσβεστικών οχημάτων από εδάφους,έτσι στην περιοχή έσπευσαν για βοήθεια δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου canader

τα οποία και έσβησαν το μεγαλύτερο μέρος αυτής. Η φωτιά μετά από ώρα τέθηκε υπό έλεγχο. Κόσμος και πυροσβεστικά οχήματα πλεύρισαν από άλλο σημείο τη φωτιά για να βοηθήσουν και ακόμα και αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο για το φόβο αναζωπύρωσης της φωτιάς.



Μέχρι αυτή την ώρα δεν έγιναν γνωστά τα αίτια αυτής ούτε έχουμε πληροφορίες για το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΤΕΛΟΣ !!




Στο παρελθόν ανήκουν από σήμερα οι λακκούβες στους δρόμους του χωρίου μας ...

... που από το πέρας του χειμώνα και μετά έκαναν το τοπίο να μοιάζει βομβαρδισμένο , φέρνοντας παράλληλα πολλά προβλήματα σε τροχοφόρα οχήματα αλλά και πεζούς .

Συνεργείο του <<Καλικρατικού>> δήμου Καλ/κας έκανε την εμφάνιση του προ τριημέρου ρίχνοντας ασφαλτική πίσσα σε αυτές . Οι εργασίες αποπερατώθηκαν σήμερα το μεσημέρι . Την ίδια χρονική περίοδο ,και με διάρκεια εργασιών μιας ημέρας , ειδικό συνεργείο του δήμου προέβηκε σε καθαρισμό των δεξαμενών του υδραγωγείου , απ’ όπου τροφοδοτείται με πόσιμο νερό το χωριό.




Σημαντικά όπως προαναφέραμε τα προβλήματα από τις λακκούβες , ενώ δεν έλειπαν όλο αυτό το διάστημα τα παράπονα και η δυσαρέσκεια του κόσμου , αφού κι οι φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου με τις εισηγήσεις του στο
Δήμο έπεφταν σε ¨λακκούβα¨ καθυστερώντας έτσι η αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο .
Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόλις μερικές ημέρες πριν , κάτοικος του χωριού της τρίτης ηλικίας , με σημαντικό πρόβλημα όρασης - σχεδόν τυφλός – σε βόλτα που έκανε υποβασταζόμενος από τι σύζυγο του σε κεντρικό δρόμο του χωριού σκόνταψε σε μια απ’ τις εν λόγο λακκούβες και βρέθηκε καταγής στο οδόστρωμα . Αγανακτισμένος λοιπόν από το γεγονός , βρέθηκε την επομένη μέρα σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή σε γνωστό τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό τις Καλαμπάκας , για να καταγγείλει το πρόβλημα με αφορμή τη δική του περιπέτεια . Στη συνέντευξη που έδωσε έκανε λόγο για 70 τον αριθμό λακκούβες !!

Η ομάδα μας είχε ετοιμάσει εκτενές Φώτο-ρεπορτάζ για τις λακκούβες , θεωρήσαμε όμως ανιαρή τη θέα τους και γι’ αυτό το λόγο τα δημοσιογραφικά δαιμόνια του blog μας , ψάξαμε και βρήκαμε στο χώρο του internet , foto , που θα αποτελέσουν μια εικαστική παρέμβαση και γιατί όχι και μια χρηστική ιδέα για το μέλλον , έτσι δυσοίωνο που προδιαγράφεται απ’ τα σημάδια των καιρών..

Απολαύστε τις:










Διαβάστε περισσότερα...