Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

‘’ Φώτο – οδοιπορικό ‘’ ( ΠΡΟΣΕΧΩΣ )








Η φωτογραφία αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι ...
... της καθημερινής μας ζωής και έχει ενσωματωθεί στις συνήθειές μας παίζοντας πρωταρχικό ρόλο σε ότι συμβεί . Της αποδίδουμε χαρακτήρα ντοκουμέντου γιατί τη θεωρούμε ως την πλέον πιστή μέθοδο αναπαράστασης της κοινωνικής μας ζωής.
Η χθεσινή ημερομηνία 19 Αυγούστου έχει οριστεί στο παρελθόν ως η παγκόσμια ημέρα φωτογραφίας .
Με αφορμή λοιπόν την επετειακή αυτή ημερομηνία , – αν και καθυστερημένα κατά μια ημέρα - , σας ενημερώνουμε ότι στο προσεχές μέλλον θα αναρτήσουμε ένα ‘’ Φώτο – οδοιπορικό ‘’ που θα αφορά την Ασπροκκλησιά του πριν αλλά και του τώρα . Εκεί ακριβός είναι που χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια . Παρακαλούμε όποιος έχει στην κατοχή του παλιές ή και πιο πρόσφατες φωτογραφίες απ το χωριό , τα μνήμα του , ναούς κ.τ.λ. ή γνωρίζει διάφορες ιστορίες και μύθους αυτών και θέλει να βοηθήσει , να επικοινωνήσει μαζί μας . Επίσης χαρά μας θα ήταν αν κάποιος ή κάποια εθελοντικά ήθελε να τραβήξει πρόσφατες φωτογραφίες μαζί με την ομάδα μας ή και μονός , μόνη . Ακόμη αφήστε τα μηνύματα σας με τις δικές σας ιδέες και προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για το μέλλον του ιστολόγιου μας . Προς το τέλος της σελίδας υπάρχουν τα mail επικοινωνίας .

Eκ μέρους της διαχειριστικής ομάδος του blog, σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη βοήθεια σας, καλό υπόλοιπο καλοκαίρι σε όλους.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

<< H γιορτή του τσομπάνου >>




Ο λόγος για μια εκδήλωση πολύ διαφορετική από τις συνηθισμένες, με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο που πραγματοποίησε χθες ... .. Πέμπτη 18 Αυγούστου ο Πολιτιστικός σύλλογος Ασπροκκλησιάς , στο γνωστό πλέον προαύλιο χώρο του δημοτικού μας σχολείου . Η εκδήλωση με τίτλο << Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΟΥ >> έγινε στα πλαίσια ανάδειξης πολιτιστικών δρώμενων , αναβιώνοντας εικόνες του παρελθόντος με πρωταγωνιστή τον τσομπάνο και τα σύνεργα της εποχής που είθισται να χρησιμοποιεί .
Το πρόγραμμα περιείχε μεταξύ άλλων , παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια και χορό , απ’ τις γυναίκες και άντρες που μετείχαν στο σύλλογο και ενώ τους συνόδευε τοπική δημοτική ορχήστρα . Επίσης αρκετοί άντρες όπως και οι γυναίκες ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές , προσθέτοντας ένα ακόμα στοιχειό της παράδοσης μας στη βραδιά . Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του κόσμου απ’ τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γρηγόρη Πινιάρα ο οποίος και συντόνιζε την εκδήλωση περνοντας παραλληλα μερος σ΄αυτη . Σ’ ένα όμορφα διακοσμημένο χώρο με τα σύνεργα του τότε βοσκού και άλλες καταβολές που παραπέμπουν σε ήθη και έθιμα , διαδραματίστηκαν τα διάφορα μέρη της εκδήλωσης δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην παράδοση να βρει το δρόμο για να περάσει στο σήμερα μέσα από την ανάμνηση για τους μεγαλύτερους και το αυθόρμητο ενδιαφέρον που προκαλεσε στις πιο νεαρές ηλικίες . Μετά το πέρας της γιορτής του τσομπάνου , η βράδια συνεχίστηκε και μετατράπηκε σ’ένα ασυγκράτητο γλέντι με χορούς και τραγούδια που κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες .
































Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

4ο Τουρνουά ποδοσφαίρου ( ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ )




Την περασμένη Κυριακή 14 Αυγούστου έλαβε χώρα το τέταρτο κατά σειρά τουρνουά ποδοσφαίρου στο χωριό μας ... ..αφιερωμένο όπως και τα προηγούμενα στη μνήμη του εκλιπόντα κάλου φίλου , Γιώργου Τζιανόπουλου . Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του χωριού και οι Τέσσερις ομάδες που λάβανε μέρος ήταν εκτός αυτής της Ασπροκκλησιάς , η ομάδα του Καρπερού , των Μετεώρων και του Φωτεινού . Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Άγιαξ επικρατώντας και στους δύο αγώνες που έδωσε στα πέναλτι κερδίζοντας έτσι για δεύτερη συνεχή χρόνια το τρόπαιο του νικητή . Τα ματς άρχισαν περί της έξι το απόγευμα και σχόλασαν λίγο πριν τις δέκα το βράδυ κλείνοντας την εκδήλωση με μια σεμνή τελετή απονομής . Άψογη ήταν για ακόμα μια φορά η οργάνωση απ’ τη μεριά των υπευθύνων ενώ στο χώρο υπήρχαν κρύα αναψυκτικά και νερά για τις ομάδες και τα μικρά παιδιά . Φυσικά δεν έλειπε και η μουσική στα μικρά διαλείμματα ανάμεσα στους αγώνες . Αίσθηση προκάλεσε επίσης η πολύ μεγάλη προσέλευση του φίλαθλου κόσμου , αφού εκτός τον ομάδων και των διοργανωτών βρεθήκαν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες μερικές εκατοντάδες κόσμου . Στο σύνολο εκτιμάται ότι οι παραβρισκόμενοι ξεπέρασαν τους τρακόσους στον αριθμό . Εκτενές Φώτο-ρεπορτάζ θα βρείτε στο ιστιολόγιο του Άγιαξ :
ajax-asprokklisias.blogspot.com








Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ο Χορός του Αγιαξ



Το περασμένο Σάββατο στις 13 Αυγούστου , κάτω απ ’το φως της γεμάτης σελήνης , στον προαύλιο χώρο του δημοτικού μας σχολείου .. .. πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της ομάδος του Άγιαξ Ασπροκκλησιάς . Η εκδήλωση ήταν επιτυχημένη , όπως και κάθε χρόνο άλλωστε όλα τα χρόνια που γίνεται ο χoρός αυτός . Αξιοσημείωτη δε η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αν αναλογιστούμε την περίοδο κρίσης που διανύουμε . Σχεδόν σύσσωμο το χωριό έδωσε το παρόν προς τιμή της ομάδος αλλά και πλήθος κόσμου απ’ τα γύρο χωριά . Άξιο λόγου είναι σε αυτό σημείο ότι κανένας βο(υ)λευτής δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση , κι αυτό πιστεύω είναι προς τιμήν της διοίκησης που κράτησε τη στάση αυτή , να μην τους καλέσει .








Μέρος τον ευσήμων ανήκουν για ακόμη μια φορά στη διοργάνωση αποδεικνύοντας έτσι το έργο που παράγεται ύστερα από συλλογική δουλειά , αγάπη και μεράκι . Κατά την ταπεινή προσωπική μου γνώμη , ήταν ίσως η πιο καλοστημένη διοργάνωση των τελευταίων ετών στο χωριό μας , αλλά και στα γύρο χωριά που κάνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις . Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στους αφανής ήρωες της χοροεσπερίδας , σε όλους αυτούς τους ανθρώπους δηλαδή που κατείχαν τα όποια πόστα το βράδυ της εκδήλωσης προς εξυπηρέτηση του κόσμου , όπως και οι εθελοντές που εργάστηκαν για το << στήσιμο και ξέστημα >> του χώρου , την προηγούμενη και επομένη του χορού . Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε , ιδιαίτερα στους νεαρούς σε ηλικία παρευρισκόμενους , η καινοτόμος ιδέα να υπάρχει στο χώρο μπαρ που σέρβιρε ποτά . Επίσης το πάλκο που στεκόταν η ορχήστρα για πρώτη φορά ήτανε σε υπερυψωμένη στάση , κάνοντας έτσι την προηγούμενη πιο ευδιάκριτη .












Με σύμμαχο τον καλό καιρό και το ολόγιομο φεγγάρι που θαρρείς παρακολουθούσε από ψηλά ,η πολυπληθής ορχήστρα του Θύμιου Παπαστεργίου διασκέδασε τον κόσμο με μουσικές και παραδοσιακά τραγούδια οδηγώντας έτσι το γλέντι μέχρι το πρωί . Η πίστα έμεινε γεμάτη από την πρώτη στιγμή έως πριν την αυγή με κόσμο κάθε ηλικίας που χόρευε στους ρυθμούς τον οργανοπαικτών .






Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης , η διοίκηση του ΑΓΙΑΞ βράβευσε πέντε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που αγωνιζόταν παλαιότερα με την φανέλα της ομάδος , ενώ ο πρόεδρος τους χάρισε αναμνηστικά μπλουζάκια με τα τωρινά χρώματα του Άγιαξ . Επίσης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της πλούσιας λαχειοφόρου που υπήρχε με δώρα προσφοράς της ομάδος αλλά και πλήθους χορηγών . Πίνακες με τους τυχερούς αριθμούς λαχνών υπάρχουν αναρτημένοι στα μαγαζιά του χωρίου , αλλά και στο ιστιολογιο της ομαδος ajax-asprokklisias.blogspot.com .




Εκ μέρους του asprokklhsia.blogspot.com , να δώσουμε τα δικά μας συγχαρητήρια για τον χορό σε όλους τους υπευθύνους και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην φετινή χρονιά της ομάδος και του χρόνου με το καλό να επαναληφθεί η εκδήλωση και να γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία . Επίσης να ευχηθούμε στους χωριανούς που δεν κατόρθωσαν να παραβρεθούν , του χρόνου να τους έχουμε κοντά μας .


Διαβάστε περισσότερα...