Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓ.ΓΙΑΝΝΗ ΟΙ ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΩΤΕΣ

Προχθές στις 8 Μαΐου πανηγύριζε το ξωκλήσι του Αγ.Ιωαννου του θεολόγου που βρίσκεται στα νότια του χωρίου μας κοντά στον ποταμό Ίωνα (Μύκανη ).





Οι ετοιμασίες άρχισαν προ ημερών με μηχάνημα του δήμου που στάλθηκε για τον καθαρισμό του δρόμου , με το κόψιμο των χόρτων στο διάβα και γύρο απ'τον ναό και διάφορες άλλες ετοιμασίες στο χώρο αυτού . Με σύμμαχο τον καλό καιρό μέσα σένα καταπράσινο τοπίο , από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας αρκετοί συγχωριανοί βρεθήκαμε εκεί , όπως θέλει και το πατροπαράδοτο έθιμο.







Μετά τον μεγάλο Εσπερινό οι καθιερωμένες φωτιές άναψαν στις ‘’ καβάντζες’’ της κάθε παρέας κι έπειτα οι περισσότεροι έψησαν κρέατα και μετά το τσιμπούσι άρχισε γλέντι με τραγούδια και χορούς .







Την δική της '' καβάντζα '' είχε κι η νεολαία , μια συνήθεια των τελευταίων χρόνων την ίδια μέρα , να μαζευόμαστε όλοι μαζί και να διασκεδάζουμε με το δικό μας πιο μοντέρνο τρόπο .









Το άλλο πρωί , πλήθος κόσμου απ’τό δικό μας , αλλά κι απ’τά γύρο χωριά παραβρέθηκαν εκεί, μαζί και η αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άγιαξ , οι όποιοι άναψαν ένα κερί πριν το δρομολόγιο για το εκτός έδρας αγώνα που δώσανε . Ακολούθησε η θεία λειτουργία στο ναό μετέπειτα χορός στον προαύλιο χώρο τις μεσημβρινές ποια ώρες η εκκλησία μοίρασε στον κόσμο μερίδες φαγητού με μοσχάρι, το οποίο ήταν προσφορά κατοίκου του χωριού .










ΡΑΝΤΕΒΟΎ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΊΑ .










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου