Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΥΡΙΖΩΝΙΚΟΤΙΤΑΣ ΤΟΥ WLAN ASPROKKLHSIA

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους χρήστες του internet της τοπικής κοινωνίας ,που χρησιμοποιούν το δίκτυο wlan - Asprokklhsia για να συνδεθούν στο διαδίκτυο .





Μετά τις πρώτες μεσημβρινές ώρες από σήμερα και στο εξής εκπέμπει μια δεύτερη κεραία ασύρματης μετάδοσης που αφορά το συγκεκριμένο δίκτυο , η οποία στήθηκε εξωτερικά του κτηρίου που στεγάζει το κοινοτικό γραφείο στην πλατεία του χωρίου .







Πρόκειται για κεραία hot spot (τύπου μπαστούνι ) και σκοπός της είναι η ενίσχυση και καλύτερη μετάδοση του σήματος προς εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων πολιτών .Την κεραία τοποθέτησε εξειδικευμένο συνεργείο του οργανισμού e-trikala με απόφαση και κονδύλιο του Δήμου Καλαμπάκας στον όποιο ανήκουμε με τον '' Καλλικρατικό Δήμο '' , μετά από αλλεπάλληλες προτάσεις του πρόεδρου του δημοτικού διαμερίσματος μας και του τοπικού δημοτικού συμβουλίου . Σε σχετική ερώτηση μας , ο πρόεδρος κ.Γκουλιαφας.Λ. δήλωσε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχτεί η πλήρης κάλυψη του χωρίου .
Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο wlan Asprokklhsia παρέχεται δωρεάν στους πολίτες και προέρχεται από συμφωνία του πρώην Δήμου Χασίων με ιδιωτική εταιρία κινητής τηλεφωνίας , ως Όρος του συμφωνητικού που συντάχτηκε μεταξύ τους , για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης για το στήσιμο 3G κεραίας στην περιοχή . Πρωταρχικό ρόλο στο γεγονός έπαιξαν , η προσέγγιση της εν λόγο εταιρίας από δημότη του χωριού ύστερα από προσωπική γνωριμία του με στέλεχος της , και οι προσπάθειες των τότε τοπικών αρχών καθώς και πλήθους ενδιαφερόμενων κατοίκων .
Αρκετές ήταν οι φορές που αιτηθήκαμε κατά καιρούς οι ενδιαφερόμενοι για γραμμές DSL στο χωριό σε υποκαταστήματα του ΟΤΕ και στην ηλεκτρονική τους σελίδα , είτε μεμονωμένα ,είτε συλλογικά. Η απάντηση που πήραμε κάθε φορά ήταν η ίδια : Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πύλες … . Ενώ στη σελίδα τους που διαφήμιζαν διαθεσιμότητα κάποιος '' εξαφάνιζε '' την αίτηση τις επόμενες κιόλας ημέρες . Έτσι η μόνη δυνατή λύση που προσφέρει ο ΟΤΕ για τον τόπο μας είναι το δορυφορικό internet του οποίου το οικονομικό κόστος είναι απαγορευτικό . Σημαντικό είναι λοιπόν να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε το wlan - asprokklhsia γιατί μόνο αυτό προς το παρόν έχουμε . Διανύοντας λοιπόν τον 21ο αιώνα με τη βοήθεια της τεχνολογίας κι ενώ σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη , πολίτες κάθε ηλικίας απολαμβάνουν προηγμένες ευριζωνικές υπηρεσίες , στην Ελλάδα είναι προνόμιο των αστικών κέντρων μόνο , κι αυτή είναι η επαρχιώτικη ευριζωνική πραγματικότητα …


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου