Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αγώνας ENDURO στη γειτονιά μας

Την Κυριακή των Βαΐων (17/04/11) στη γειτονική μας Κατάκαλη πραγματοποιήθηκε το 2ο Φιλικό Εντούρο – Περιήγηση της Κατάκαλης Γρεβενών. Ήταν μια ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατάκαλης με πρωτεργατικό ρόλο του Enturo team Κατάκαλης.



Φίλοι της περιπέτειας από πολλά μέρη της Ελλάδας ακόμα και από μακριά βρέθηκαν για μια ακόμα φορά στο πανέμορφο τοπίο της Κατάκαλης για μια βόλτα σε φυσικά μονοπάτια, διασχίζοντας κοιλάδες ρέματα χαράδρες και δασικούς δρόμους. Η εκκίνηση έγινε στις 11.15 το πρωί της Κυριακής. στη λίμνη Καραβίδα όπως έγινε και με τη συγκέντρωση λήξης, όπου είχαν στηθεί υποδομές συγκέντρωσης. Ο καιρός ήταν βροχερός και το γεγονός αυτό επηρέασε το βαθμό δυσκολίας της διαδρομής των συνολικά 55 χιλιόμετρων.
Η συγκεκριμένη Φιλική – Μοτοπεριήγηση ,τείνει να γίνει θεσμός αφού μετρά μόλις 2 χρόνια και αποτελεί μια μηχανοκίνητη περιβαλλοντική δραστηριότητα στην οποία
η συμμετοχή των περιηγητών ήταν ενθουσιώδης και πολυπληθής. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε αναμνηστικό έπαθλο-κύπελο και δόθηκε η υπόσχεση του χρόνου το 2012 για συνάντηση τον Μάιο, αυτή τη φορά με διανυκτέρευση και ελεύθερο κάμπιγκ στη Λίμνη Καραβίδα και τουλάχιστον διήμερο δραστηριοτήτων περιήγησης.

Σ΄ αυτό σημείο δε θα μπορούσαμε να μην επισημάνουμε το γεγονός ότι σε ένα μικρό χωριό όπως η Κατάκαλη ,με συλλογική δουλεία και μεράκι, γίνονται φοβερές δραστηριότητες με τεράστια επιτυχία. Εκτός απ’τό θαυμασμό που μας προκαλούν κινήσεις σαν και αυτή, αποκτάμε τη δύναμη να συνεχίσουμε τον δικό μας αγώνα και να παραδειγματιστούμε από τέτοιες προσπάθειες. Απ την πλευρά μας να συγχαρούμε τα παιδιά αυτά και να τους ευχηθούμε τα καλύτερα για την συνέχεια. Φυσικά εμείς όπως και ο φωτογραφικός μας φακός, και αρκετοί Ασπροκκλησιότες βρεθήκαμε εκεί. Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες του blog και μην παραλείπσετε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Κατάκαλης ΕΔΩ, εκεί θα βρείτε εκτενής αναφορά στο θέμα και πλήθος φωτογραφιών που δεν έχουν τίποτα να ζηλεύσουν από Φωτό διαφόρων περιοδικών.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου